Yhä laadukkaampaa korjaamotoimintaa

Volvo Trucksin paikallistoiminnot muuttivat Jyväskylässä uudisrakennukseen, joka toi toimintaan merkittäviä edistysaskeleita.

Jyväskylä on sijainniltaan Keski-Suomen risteyskohta, jossa tavaraliikenteen huolto- ja korjaamopalveluille on paljon luontaista kysyntää. Alueella on myös paljon teollisuutta, joka osaltaan kasvattaa asiakasmääriä. Volvon raskaan kaluston noin 2500 neliömetrin uudisrakennus toteutettiin asiakkaan ehdoilla.

“Meillä on nyt käytössä 12 korjaamopaikkaa. Yhdessä niistä on autojen pesemisen mahdollistava laitteisto. Keskeisin muutos entiseen on, että kaikki korjaamopaikat ovat läpiajettavia”, huoltopäällikkö Markus Hämäläinen kertoo.

“Jarrudynamometri sijaitsee erillisessä diagnostiikkatilassaan, ja tiloissamme on kaksi pitkää asennuskuilua. Lisäksi hallitila on huomattavasti aiempaa korkeampi ja modernin tehokkaasti valaistu.”

Tilaa tontilla ja ympärillä

Toimitilojen vuokranantajana toimii rakennusliike, joten haluttu toteutus yksityiskohtineen oli verrattain suoraviivaista aikaansaada. Rakennus kohosi alueelle, jossa on vielä toistaiseksi paljon tyhjiä teollisuustontteja. Volvon aitojen sisäpuolellakin on tilaa runsaasti.

“Vaivaton autojen pysäköinti ja liikuttelu tontillamme on tärkeä osa asiakaskokemusta. Kaikilla muilla tavoin palvelumme paranivat muuton myötä, mutta lounasruokalaa toimitiloissamme ei nykyään ole. Alue kuitenkin kehittyy vauhdilla, joten toivottavasti sellainenkin saadaan lähitulevaisuudessa lähietäisyydelle”, Hämäläinen visioi.

Järkevin laitehankinnoin

Uuteen toimipaikkaan tuotiin jossakin määrin korjaamolaitteistoa vanhoista tiloista. Esimerkiksi aiemmin käytössä olleet pilarinostimet, käsityökaluja ja erilaiset testerikokonaisuudet pystyttiin hyödyntämään. Laitteistoa kannatti kuitenkin suurelta osin uusia, koska jo pelkät asennuskulut olivat väistämättä edessä.

“Laiteinvestointien ja muuttokulujen lisäksi kiinteät kulumme nousivat muuton yhteydessä. Aikaa on kuitenkin seurattava, jotta pysymme kehityksessä mukana. Maalämmön ja modernien materiaalien myötä rakennus on energiatehokas. Nyt pystymme vastaamaan esimerkiksi tulevaisuuden ajoneuvolataushaasteisiin”, Hämäläinen kertoo.

Palvelutuotteilla kasvava merkitys

Tiloissa toimii myös yksi automyyjä ja yksi palvelutuotemyyjä. Nämä tukevat korjaamotoimintaa ratkaisevan paljon. Autokaluston ostamisen ja ylläpidon välille on muodostunut tärkeä sidos, jonka rooli vahvistuu jatkuvasti.

“Nykyään noin 70 prosenttia uuden Volvo-kuorma-auton hankkivista yrityksistä valitsee kokonaisuuteen mukaan huoltosopimuksen. Tällä on ratkaisevan suuri rooli toiminnallemme, ja siksi palvelutuotemyyjä on yhtä tärkeä kuin automyyjäkin.”

Teksti: Kalle Kalaja

Juttu on lyhennelmä Suomen Autolehden numerosta 2/2021. Kiinnostuitko? Tutustu ja tilaa Suomen Autolehti tai sen irtonumero täältä!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin