Suunnitelmallista kasvua nopeasti

Kahden miehen yrityksenä 2017 aloittanut raskaan kaluston korjaamo KR Trucks työllistää nyt jo 15 henkeä ja vastaa Pirkanmaan DAF-myynnistä.

Suomen DAF-myyjien määrä kasvoi marraskuussa kymmeneen, kun Pirkanmaan alueen DAF-myyjänä aloitti raskaan kaluston korjaamo KR Trucks Oy, jossa DAF:n myynnistä vastaa yrityksen osakkaaksi tullut Matti Lahti.

Lempäälän Sääksjärvellä valtatie 3:n tuntumassa hyvien yhteyksien varrella toimivan KR Trucksin yrittäjät ovat liikkeellä tosissaan uuden edustuksensa kanssa ja uskovat DAF-myynnin selvään kasvuun Pirkanmaalla.

Nopeaa kasvua

Raskaan kaluston merkkikorjaamolla työnjohtajina työskennelleet autoinsinöörit Kalle Pärssinen ja Rami Peltonen perustivat KR Trucks Oy:n vuonna 2017. Yrityksen nimen alkukirjaimet tulevat yrittäjien etunimistä.

“Meidän silloisen työnantajamme korjaamolla oli kerran samaan aikaan viisi MAN-autoa. Se pani miettimään, miksi tilanne oli sellainen, koska kerran tällä seudulla oli jonkin verran MAN-kalustoa. Siinä oli markkinarako, ja kun rahoitus järjestyi, lähdimme rakentamaan yritystoimintaa MAN-korjaamon pohjalle”, KR Trucksin toimitusjohtaja Kalle Pärssinen kertoo.

Vuonna 2018 KR Trucksin liikevaihto oli 740000 euroa ja vuonna 2019 jo 1,28 miljoonaa euroa. Koronaviruspandemia ei vähentänyt raskaan kaluston huolto- ja korjaustöitä, ja juuri valmistuneen vuoden 2020 tilinpäätöksen mukaan lempääläläisyrityksen liikevaihto oli jo 2,08 miljoonaan euroa.

Vianhakua ja korjauksia

KR Trucksin vuokraamassa hallissa on käytössä yhdeksän korjaamopaikkaa. Neljästä läpiajettavasta kahden paikan korjaamolinjasta yhdessä on huoltokuilu. Kaikki läpiajettavat hallit kattavan 15 tonnin siltanosturin alalaitaan on hallin lattiasta kuusi metriä. Ajoneuvojen nostamiset tapahtuvat kiinteillä ja pyöristä nostavilla nostimilla.

“Halli on hiukan liian korkea, mutta nosturilla pystytään nyt operoimaan, vaikka jollakin paikalla olisi ajoneuvo ylhäällä. Pääosin teemme vianhakua ja korjauksia – ajoneuvot tulevat tänne yleensä kuitenkin ajamalla. Korjaamme moottoreita ja vaihdelaatikoita, mutta kolarikorjauksiin ja päällerakennetöihin liittyvät maalaukset teetetään alihankkijalla.”

“Öljynvaihtoja on alle kymmenen prosenttia töistä. MAN- ja DAF-edustukset ovat lisänneet huoltojen osuutta – uusien autojen kohdalla merkkihuollon merkitys korostuu. MAN:n osuus asiakasmerkeistä on kymmenen prosentin luokkaa”, Pärssinen kertoo.

Myyntijohtaja Matti Lahti ja toimitusjohtaja Kalle Pärssinen sekä päällerakenteidenkin osalta valmis DAF.

Teksti: Pekka Virtanen

Juttu on lyhennelmä Suomen Autolehden numerosta 2/2021. Kiinnostuitko? Tutustu ja tilaa Suomen Autolehti tai sen irtonumero täältä!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin