Kaupallinen artikkeli

Suomen Työkalu Oy – Kumppanisi korjaamolla!

Mainos: Suomen Työkalu Oy

Suomalainen perheyhtiö, Suomen Työkalu Oy konserni on 30 vuoden aikana kasvanut vakaasti yhdeksi suurimmista autokorjaamotekniikan ja laiteratkaisujen toimittajista Suomessa ja Ruotsissa. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2019 yli 10 miljoonaa euroa.

Yhtiöllämme on luottoluokittaja Dun & Bradstreetin myöntämä paras luottoluokitus sekä Suomalainen AAA luokitus. Ruotsissa yhtiö toimii nimellä Gesab.  Suomen Työkalu Oy:n asiakkaina ovat autokorjaamot, katsastusasemat, korikorjaamot, automaalaamot, rengasliikkeet sekä alan oppilaitokset.

Vahva yhtiö on markkinajohtaja monella sektorilla maassamme ja se kasvaa tasaisesti vuodesta toiseen parhaimpien laitevalmistajien kanssa. Toimintamme lähtökohtana on aina ollut paneutua asiakkaidemme asioihin huolella.

Myynnin lisäksi suunnittelemme kohteet, asennamme laitteet, vastaamme huollon toimivuudesta ja ylläpidämme koulutus- ja neuvontapalveluja. Olemme tehostaneet varastointia keskittämällä erittäin laajan valikoiman tuotteitamme Tukholmaan. Se takaa nopeat toimitukset kaikkialle Pohjoismaihin.

Korjaamolaitemyynti

Edustamme ainoastaan alan johtavien laitevalmistajien laadukkaita tuotteita. Kaikki myymämme tuotteet täyttävät eurooppalaiset laatu- ja työturvallisuusvaatimukset ja niissä on CE-merkintä. Tietyissä tuoteryhmissä, kuten autonostimet, on kaikissa nostimissamme CE-merkintään oikeuttava vaatimuksen mukaisuusvakuutus tai kolmannen osapuolen myöntämä CE-sertifikaatti.

Huolehdimme tilaamienne laitteiden toimituksesta perille kohteeseen ja halutessanne asennamme ja koulutamme laitteiden käytön. Kaikilla toimittamillamme uusilla laitteilla on takuu, takuun pituus on normaalisti vähintään vuosi mutta huoltosopimusasiakkaidemme takuu on aina automaattisesti kaksi vuotta. Joillakin tuotteilla osatakuuaika voi olla jopa viisi vuotta.

Sitoudumme huolehtimaan laitteidenne varaosien ja huollon saatavuudesta vähintään kymmeneksi vuodeksi eteenpäin hankinnastanne.

 

Korjaamosuunnittelu

Laadukas ja huolellinen korjaamosuunnittelu mahdollistaa tulevien tilojen ja laiteratkaisujen mahdollisimman tehokkaan käytön lisäten siten korjaamon tuottavuutta ja tulosta. Suunnittelussa on hyvä huomioida myös tulevaisuudessa vastaan tulevat korvausinvestoinnit, esimerkiksi nostimien mallien mahdollinen vaihtuminen, joka on syytä ottaa huomioon varauksina vaikkapa lattian vahvuuden tai lattialämmityksen osalta.

Jos olette suunnittelemassa uusia tiloja tai saneeraamassa jo olemassa olevia, laite- ja kalustosuunnittelu kannattaa aloittaa aivan ensimmäiseksi, ennen kuin muiden urakoiden suunnittelua aloitetaan. Tärkeintä on toimiva tilaratkaisu, oikein sijoitellut ja mitoitetut nostimet ja järkevästi suunnitellut voiteluaineiden käsittely, paineilmaverkosto sekä pakokaasun poistojärjestelmä. Myös muut tarvittavat osa-alueet laitteineen kuten rengashuolto, pyöränsuuntaus, pesu, hitsaus, korinoikaisu ja maalaus asettavat vaatimuksia rakennus- ja LVIS-urakoille, joten muiden urakoiden tehokas ja oikeanlainen suunnittelu vaatii pohjalle laitesijoittelun kalustoluetteloineen.

Yrityksellämme on pitkä kokemus kevyen ja raskaan kaluston korjaamoiden, korikorjaamoiden ja maalaamoiden sekä katsastusasemien suunnittelusta. Suunnittelusta toteutukseen – Toteutamme projektit avaimet käteen- periaatteella valmiina kokonaisuuksina ja kannamme täyden vastuun projektin onnistumisesta.

Käytössämme on nykyaikaiset suunnitteluohjelmat, jotka tuottavat tarkat, mittakaavassa olevat laitesijoittelukuvat huoltotiloihin. Toimiva laitesijoittelusuunnitelma mahdollistaa tarkkojen lvi-, sähkö- ja rakennesuunnitelmien laatimisen ja auttaa projektin etenemistä suunnitellusti.

Huolto-, kalibrointi- ja asennuspalvelut

Omat toimipisteemme palvelevat Tuusulassa, Kokkolassa ja Keminmaalla ja koulutettujen yhteistyöyritysten kautta palvelemme kattavasti koko Suomen alueella.

Palvelumme:

  • Huoltosopimukset
  • Kalibrointipalvelut
  • Huolto- ja korjauspalvelut
  • Korjaamoprojektien asennusurakat
  • Asennuspalvelut
  • Nostintarkastukset
  • Varaosapalvelut
  • Autotekniikan koulutukset

Autot kehittyvät – kehittyykö korjaamosi?

Olemme yksi johtavista diagnostiikkalaitteiden ja järjestelmätestereiden toimittajista. Autoelektroniikan kehittyessä pidämme tärkeänä sitä, että asiakaskorjaamoidemme ammattitaito pysyy korkeana. Siksi tarjoamme Autocom-korjaamoille asiantuntijakoulutusta, jonka tavoitteena on kasvattaa autotekniikan, vianhaun ja testauksen osaamista.

Olemme kehittäneet koulutuksen yhteistyössä SEDU:n ja TAKK:n kanssa ja järjestämme lähiopetusta säännöllisesti eri puolilla maata.

Koulutuksella haetaan lisää kilpailukykyä riippumattomille autokorjaamoille ja toimintaedellytyksiä huoltaa EU-5 ja 6 -tasoisia autoja. Tämä autonvalmistajien tuki on ehdoton kilpailu- ja toimintaedellytys EU-5 ja 6 -tasoisten autojen korjauksessa.

Laitekoulutukset

Korjaamolaitteet ovat tuotantohyödykkeitä, eivät pelkkiä koneita. Laitteiden tehokkaalla käytöllä ja osaamisella työteho paranee ja työhön käytetty aika lyhenee, myös virheiden ja reklamaatioiden riski jää vähäiseksi. Joissakin laitteissa, esimerkiksi nostimissa riittää hyvin normaali käyttöönottokoulutus, jossa käydään läpi käyttö- ja turvallisuusasiat sekä normaalit käyttäjän suorittamaan huoltoon liittyvät asiat. Monissa testi- ja mittalaitteissa käyttökoulutus tulisi olla syvällisempi ja tapahtua käytännön olosuhteissa. Harjoitus tekee mestarin.

Suoritamme käyttö- ja käyttöönottokoulutuksia kaikille myymillemme laitteille. Koulutus voidaan järjestää etänä, asiakkaan tiloissa tai meidän toimipisteissämme laitteista riippuen. Luontevin aika koulutukselle on laitteen hankinnan yhteydessä, mutta usein koulutukselle olisi tarvetta myöhemminkin esimerkiksi uusien henkilöiden rekrytoinnin tai ohjelmistomuutosten sekä -päivitysten jälkeen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin