Monen brändin palveluksessa

Yksi yritys pitää sisällään monimerkkikorjaamon ja kolmen hyvin myyvän automerkin merkkikorjaamot sekä toimii rengasketjun partnerina.

Carpojat Mäntsälä aloitti toimintansa monimerkkikorjaamona vuonna 2003 ja liittyi sittemmin Bosch Car Service -ketjuun. Jo ennen ketjukorjaamoaikaa yrityksestä tuli Toyotan merkkihuolto. Myös Hyundai on ollut pitkään Carpoikien merkkiedustus, ja pari vuotta sitten Toyota ja Hyundai saivat rinnalleen Kian. Kyseisillä merkeillä ei ole Mäntsälässä myyntiä. Lisäksi yritys toimii Vianor-rengasketjun partneriliikkeenä.

“Huoltopalveluiden pitää pelata, mutta pienellä paikkakunnalla ei olisi mahdollista pyörittää tämän tason korjaamoa yhdelle merkille. Saamme merkeiltä hyvää koulutusta ja erikoisosaamista, ja Bosch Car Servicen kautta meillä on korkea sähkötöiden erityisosaaminen. Tätä pienemmässä yrityksessä olisi mahdotonta järjestää merkkien edellyttämää koulutusta, ja sopiva määrä hyviä merkkejä mahdollistaa kohtuullisen kokoisen korjaamon ylläpitämisen”, pitkän linjan autokorjaamoyrittäjä Kari Virolainen tietää.

Vaativatkin korityöt onnistuvat, mutta maalaukset teetetään vielä toistaiseksi alihankintana.

 

Huollot painottuvat

Carpojat Mäntsälän asiakaskunta on pääosin Mäntsälästä, mutta koska yrityksellä on myös Fiatien ja Alfa Romeoiden erityisosaamista, näiden merkkien kohdalla asiakkaita tulee jopa huomattavan kaukaa.

“Jonotusajat ovat viikon luokkaa. Toiminta painottuu huoltoihin, mutta teemme myös isompia korjauksia, kuten moottori- ja vaihteistoremontteja. Korkeajänniteakkuja ei ole vielä vaihdettu, mutta sekin aika tulee. Korikorjauksia ja tuulilasitöitä varten peltikorjaamolla on kameroiden kalibrointilaitteisto. Merkeistä suurin on Toyota ennen Volkswagen-konsernin merkkejä, ja kolmantena ovat Hyundai ja Kia”, Virolainen luettelee.

Mäntsälän Carpojat Oy on sekä Bosch Car Service -monimerkkikorjaamo että Kian, Hyundain ja Toyotan merkkihuolto. Pitkään merkkiedustuksena ollut Toyota on huoltotoiminnassa suurin merkki.

Merkkikoulutetut asentajat

Carpojat Mäntsälän lähes kaikilla asentajilla on koulutus vähintään yhteen yrityksen edustamaan merkkiin. Hybridiautoja pitkään valmistaneen Toyotan ansiosta yritys on ollut jo pitkään tekemisissä korkeajännitetekniikan kanssa, joten lataushybridien ja täyssähköautojen yleistyminen ei aiheuta Mäntsälässä ihmettelyä. Kolme merkkiedustusta näkyy testereiden ja erikoistyökalujen määrässä.

“Örumilta tulee kerran päivässä varaosatoimitus. Lisäksi Hyundain, Kian ja Toyotan osat tulevat maahantuonnin kautta omilla toimituksilla. Etukäteen pystytään tilaamaan noin 75 prosenttia tarvittavista osista – loppu on työn aikana ilmenneitä tarpeita. Meillä on myös jonkin verran omien merkkien varaosamyyntiä”, Virolainen kertoo.

Teksti ja kuvat: Pekka Virtanen

Juttu on lyhennelmä Suomen Autolehden numerosta 10/2021. Kiinnostuitko? Tutustu ja tilaa Suomen Autolehti tai sen irtonumero (saatavilla diginä myös Lehtiluukusta) täältä!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin