Kahdessa ketjussa

Riihimäen Dini Auto Oy on Volkswagen-konsernin merkkeihin erikoistunut AD-korjaamo, jonka toinen tukijalka on Awux-korikorjaamo.

Riihimäen Dini Auto Oy on toiminut Riihimäellä Mattilan teollisuusalueella jo vuodesta 1987 alkaen. Ruosteenesto oli aikoinaan yrityksen päätoimiala, ja siitä juontaa myös yrityksen nimen alkuosa. Korjaamon toiminnasta vastaavat tätä nykyä yrittäjinä Toni Näsman ja Janne Pekkarinen.

Nykyisin Riihimäen Dini Auto on AD-korjaamoketjuun kuuluva monimerkkikorjaamo, joka on keskittynyt erityisesti Volkswagen-konsernin merkkeihin Audiin, Seatiin, Škodaan ja Volkswageniin. Mitään merkkistatusta yritys ei ole kuitenkaan hankkimassa, eikä mekaanikkoja kouluteta vain tietyille automerkeille, mutta esimerkiksi dsg-koulutukset kuuluvat asiaan.

Tietoinen valinta

“Tämä on ollut tietoinen valinta, sillä Riihimäellä ei ole huoltoa Volkswagen-konsernin merkeille. Noiden merkkien kannat ovat isot, ja totesimme, että niihin kannattaa keskittyä. Asiakaspalaute tukee tätä, nyt huoltoja ei tarvitse hakea naapurikaupungeista”, Janne Pekkarinen kertoo.

“Saamme VAG-merkkien autoista hyvin tietoa valmistajien tietokannoista, ja sähköisten huoltokirjojen ansiosta meillä on käytössä autojen huoltohistoriat jo etukäteen. Noin 70 prosenttia huollettavista ja korjattavista autoista on VAG-merkkejä – niitä käy ensihuolloista alkaen. Kaksi kolmannesta töistä on huoltoja ja pieniä korjauksia, loput isompia korjauksia.”

Maalaamo korjaamon rinnalle

Parin rakennuksen päässä Dini Autolta Konepajankadun varrella toimineen automaalaamon yritystoiminta siirtyi Dini Autolle vuoden 2017 alussa. Maalaamo varusteltiin vaativammatkin korikorjaukset mahdollistavilla korinoikaisu- ja hitsauslaitteilla, Vuonna 2018 Riihimäen Dini Auto liittyi valtakunnalliseen Awux-korikorjaamoketjuun.

“Päätös liittyä kotimaisten korjaamoyrittäjien perustamaan ja omistamaan Awux-ketjuun oli hyvä, ja ketju on ollut todella hyvä taustavoima ja tuki. Olemme saaneet kallisarvoisia vinkkejä muun muassa korjaamon tehokkuuden seurantaan ja budjetointiin”, Pekkarinen kiittelee. 6.4.2021 julkistettiin tieto siitä, että Awux-vauriokorjaamoyrittäjät yhdistyvät Incar-ketjuun. Näin muodostui yhteensä yli 100 toimipisteen ajoneuvojen vauriokorjaukseen ja maalaukseen erikoistunut palveluverkosto.

Vauriokorjaamolle uudet tilat

Koneenkadun vauriokorjaamon tilat alkoivat kuitenkin käydä ahtaiksi. Tilaongelma alkoi ratketa viime vuoden loppupuolella, kun Riihimäen Dini Auto osti samalla Mattilan teollisuusalueella toimineen Automaalaamo J. Karhumäki Oy:n automaalaamoliiketoiminnan kiinteistöineen.

“Tilat ovat huomattavasti paremmat kuin ennen, mikä on oleellista tekemisen kannalta. Muutaman vuoden ikäinen maalauskammio tehostaa työntekoa ja mahdollistaa myös isojen pakettiautojen maalaamisen”, Toni Näsman kertoo.

Dini Auton ostamalla 6000 neliömetrin tontilla on vielä melkoisesti käyttämätöntä rakennusalaa, ja yrittäjien ajatuksissa onkin Dini Auton kaiken toiminnan keskittäminen korikorjaamon tontille.

“Joku päivä myös autokorjaamo voisi olla tällä samalla tontilla. Joka tapauksessa saimme uuden maalaamon myötä paremmat edellytykset kehittää kasvussa olevaa huoltotoimintaamme.”

Dini Auto halusi tehostaa vauriokorjaus- ja maalaamotoimintaansa, ja uusi toimitila antaa siihen hyvät puitteet.

Teksti: Pekka Virtanen

Juttu on lyhennelmä Suomen Autolehden numerosta 4/2021. Kiinnostuitko? Tutustu ja tilaa Suomen Autolehti tai sen irtonumero täältä!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin