Joustavaa merkkikorjausta

Vuosien saatossa syntyneet asiakassuhteet antavat korjaamon liiketoiminnalle hyvän perustan. Silloin myös toiminnan kehittämiseen on parempi mahdollisuus.

Muuralan Autohuolto Oy sijaitsee vilkkaalla liikepaikalla Espoon Muuralassa. Sen korjaamolla huolletaan Toyota-, Citroën- ja Peugeot-merkkejä. Toyotaa korjaamo on edustanut vuodesta 2005 lähtien, mutta Stellantiksen – entinen PSA – merkit tulivat valikoimaan vasta pari vuotta sitten.

“Teemme oikeastaan vain edustamiemme merkkien huoltoja ja korjauksia. Aiemmin korjaamolla kävi Toyotan ohella paljon myös muita merkkejä”, toimitusjohtaja Teemu Tuura kertoo.

Muuralan Autohuolto on toiminut pitkään Espoon Muuralassa. Tätä nykyä yritys huoltaa ja korjaa Toyota-, Citroën- ja Peugeot-merkkejä.

Töitä riittänyt

Työtilanne on korjaamolla pysynyt hyvänä läpi korona-ajan. Ainoastaan vuoden 2020 keväällä jono lyheni tilapäisesti pariin päivään, kun yhteiskunta sulkeutui koronapandemian alkaessa. Epävarma tilanne jatkui kesän alkuun, kunnes tartuntatilanne helpottui ja ihmiset uskalsivat taas paremmin lähteä liikkeelle.

“Silloin kaikki halusivat tuoda autonsa huoltoon ja töitä oli todella paljon. Jonojen purkaminen vaati koko korjaamolta poikkeuksellista venymistä, mutta hommasta selvittiin”, Tuura muistelee.

Nopea laajeneminen

Tuura ja korjaamon kolme muuta työntekijää tekivät vuonna 2014 rohkean ratkaisun ja ryhtyivät Muuralan Autohuollon omistajiksi. Laajentaminenkin oli ollut pitkään mielessä, koska kolmen nostinpaikan korjaamon rajat olivat tulleet jo vastaan.

Mahdollisuus aukenikin, kun LänsiAuto lopetti Kirkkonummen Toyota-korjaamon vuoden 2018 syksyllä. Lähes välittömästi Kirkkonummen korjaamon avaamisen jälkeen Espoon korjaamon kiinteistöstä vapautui tilaa. Tähänkin tilaisuuteen haluttiin tarttua.

Mekaanikkona työskentelevä Jorma Oksanen on myös yksi korjaamon neljästä omistajasta.

Joustavalla asenteella

Yksi yrityksen keskeinen kilpailuvaltti on joustava ja asiakaslähtöinen palveluasenne. Tämä näkyy esimerkiksi niin, että toimitusjohtaja Tuura ja korjaamopäällikkö Laine pyrkivät olemaan aamuisin työn vastaanotossa.

“Olemme molemmat olleet täällä lähes yhtä pitkään, joten monet asiakkaistamme tuntevat meidät. Asiakkaat arvostavat sitä, että saavat asioida tutun henkilön kanssa”, Tuura kertoo.

Laitteisiin on investoitava säännöllisesti. Latausautojen ajoakkujen nostamiseen soveltuva nostin on yksi uusimmista hankinnoista. Sitä voi käyttää myös polttomoottorien korjauksissa.

Teksti ja kuvat: Arto Vänttinen

Juttu on lyhennelmä Suomen Autolehden numerosta 8/2021. Kiinnostuitko? Tutustu ja tilaa Suomen Autolehti tai sen irtonumero täältä!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin