Hyvää asiakaspalvelua Mercedes-Benz-painotteisesti

Kahvimaan Auton korjaamotoiminta on perustunut jo yli 30 vuotta Mercedes-Benzeihin ja ystävälliseen asiakaspalveluun.

Kahvimaan Auto on monimerkkikorjaamo, joka on erikoistunut Mercedes-Benzien huoltoihin ja korjauksiin. Nummelalaisen yrityksen asiakkaista 70–75 prosenttia ajaa Mercedes-Benzillä, mikä näkyi haastattelukäynnin aikana, sillä kaikki korjaamopaikoilla olleet tai käyneet autot olivat Mercedes-Benzejä.

“Huollamme ja korjaamme kaiken merkkisiä autoja. Meillä käy huollossa ihan uusiakin autoja, mutta tyypillisesti autot ovat 3–12-vuotiaita – ja erityisesti kesällä käy paljon kesäautoina olevia oldtimereita. Huoltojen ja korjausten suhde on aika tasan. Meillä on paljon pitkiä asiakassuhteita, ja asiakkaita käy myös pääkaupunkiseudulta”, toisen polven korjaamoyrittäjä Joonas Räsänen kertoo.

“Käytössämme on Mercedes-Benzin merkkikohtainen diagnostiikkalaite sekä Boschin korjaamotesteri. Saamme hyvin tietoa ja apua Mercedes-Benzin Xentry- ja Wis-järjestelmien kautta, ja ongelmatapauksissa olemme saaneet hyvin apua myös Veholta. Mercedes-Benzin mekaanikkokoulutuksiin emme ole vielä laittaneet asentajia.”

Kahvimaan Auton huoltamista ja korjaamista autoista kolme neljäsosaa on Mercedes-Benzejä. Isommassa hallissa on viisi korjaamopaikkaa ja neljä nostinta.

Töitä monipuolisesti

Kahvimaan Autossa huolletaan ja korjataan päivittäin 15–20 autoa. Ilmastointi- ja katsastushuollot ovat jokapäiväistä toimintaa, mutta peltityöt rajoittuvat pieniin ruostevaurioiden korjauksiin. Renkaiden myynti tai varastointi eivät kuulu yrityksen palveluihin, mutta rengastyöt hoituvat.

“Vaihteistoja vaihdetaan, mutta ei avata eikä korjata, ja myös kansiremontit teetetään yhteistyökumppaneilla – niiden tekemiseen ei ole tiloja eikä resursseja. Keskimäärin jonotusaika on alle 1,5 viikkoa, mutta hätätilanteissa pyrimme aina palvelemaan alle viikossa – siinä ajassa ehdimme saada erikoisemmatkin osat. Tarjoamme vieläkin autojen nouto- ja palautuspalvelua, mutta ilmeisesti pienten välimatkojen vuoksi sen kysyntä on ollut yllättävän vähäistä. Meillä on myös kaksi huollon sijaisautoa.”

Ketjuriippumaton

Kahvimaan Auto ei kuulu mihinkään korjaamoketjuun, mutta yhteistyötarjouksista ei ole ollut pulaa.

35-vuotias Joonas Räsänen on toisen polven korjaamoyrittäjä.

“Kun oli muutettu tänne, niin tarjoajia oli yhdessä vaiheessa jonoksi asti. Olemme kuitenkin todenneet, että tämä riippumattomuus ketjuista sopii meille paremmin ja jatkamme kuten tähänkin saakka – ja annamme kaikille asiakkaille merkistä riippumatta hyvää asiakaspalvelua!”, Räsänen toteaa.

Teksti: Pekka Virtanen

Juttu on lyhennelmä Suomen Autolehden numerosta 7/2021. Kiinnostuitko? Tutustu ja tilaa Suomen Autolehti tai sen irtonumero täältä!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin