Ahtaudesta väljyyteen

Kokkolan uusi Veho Trucks -talo on ollut käytössä reilun vuoden, ja tilat ovat osoittautuneet varsin toimiviksi. Seinät eivät tule heti vastaan, vaikka asiakasmäärä tulevaisuudessa kasvaisi nykyisestä.

Vehossa nähtiin uusille Kokkolan toimitiloille selkeä tarve. Yrityksellä on alueella vankka asiakaskunta, jonka palveluun haluttiin panostaa. Aiempaan verrattuna talon sijainti on nyt keskeisempi, lähellä valtatietä 8, ja rakennus näkyy todella hyvin Jyväskyläntielle.

Aikaisemmin korjaamon käytössä oli vain kaksi läpiajettavaa hallia ja yksi pakettiautopaikka. Tontti oli pitkille ajoneuvoille ahdas.

“Meillä on nyt neljä läpiajettavaa partta, joista yksi on 38 metriä pitkä. Vastaavaa ei ole muilla toimijoilla Kokkolan seudulla. Lisäksi kevyemmälle kalustolle on kaksi tilavaa nostinpaikkaa. Myös piha-alueet ovat sellaiset, joissa ajoneuvoyhdistelmillä on helppo liikkua, eikä pysäköintitilakaan lopu heti kesken”, Pohjois-Suomen jälkimarkkinapuolen aluejohtaja Kimmo Heikkinen toteaa.

Asiakkaiden ehdoilla

Uusi toimipiste noudattaa toteutukseltaan Rovaniemellä vuonna 2018 käyttöönotettua Veho Trucksin konseptia. Asiakastilat ovat nykytyyliin selkeän avarat, ja koska pisteessä myös myydään paketti- ja kuorma-autoluokan Mercedes-Benzejä, asiakastiloihin mahtuu yksi uusi autokin. Jokaisella varaosamyyjällä ja huoltoneuvojalla on selkeä oma palvelupaikkansa, jossa asiakkaan kanssa on helppo käydä keskusteluja rauhassa.

“Rakennuksen toteutuksessa noudatetaan tietysti päämiehen asettamia väri- ja materiaalivaatimuksia, mutta varsinainen arkkitehtuuri laitesijoituksineen on suomalaista käsialaa. Pääsimme vaikuttamaan yksityiskohtiin vielä melko lähellä konkreettista toteutusvaihettakin, ja siksi pisimmässä halliosassa pystytään nyt tekemään täyspitkien ajoneuvoyhdistelmien katsastuksiakin”, Heikkinen kertoo.

Kokkolassa työskentelee kymmenen mekaanikkoa ja neljä jälkimarkkinapuolen toimihenkilöä. Työmääräimiä syntyy tällä hetkellä noin 200 kuukaudessa. Se tarkoittaa käytännössä noin yhtä työmääräintä asentajaa kohden päivittäin.

Trucksilta myös pakettiautoja

Veho Trucksilla oli aiemminkin tuotantoautoihin liittyvää automyyntiä Kokkolassa. Nykyisessä toimipaikassa työskentelee yksi pakettiautomyyjä ja yksi kuorma-automyyjä. Myyntiaktiviteetit tukevat varsin hyvin huolto- ja korjaamotoimintoja.

Vaikka Veholla on erikseen henkilö- ja pakettiautojen markkinointiin keskittynyt verkostonsa, Veho Trucks vastaa hieman yllättävästikin peräti 70-prosenttisesti Mercedes-Benz-pakettiautojen myyntivolyymista Suomessa.

Kuorma-autoja kevyempiä tavara-autoja käyttävät kuljetusyritykset, taksit ja ambulanssit ovat erittäin tärkeitä asiakasryhmiä myös Kokkolan toimipisteelle. Poliisin tuoreet Vito-hankinnat ja Puolustusvoimien laaja kalusto työllistävät osaltaan mukavasti viranomaispuolen asiakkuuksina.

Tilavat, tasalämpöiset sekä hyvin varustellut ja valaistut työolosuhteet takaavat viihtyisän ja tehokkaan toimintaympäristön. Tämä sitouttaa henkilöstöäkin terveellä tavalla.

Teksti: Kalle Kalaja

Juttu on lyhennelmä Suomen Autolehden numerosta 1/2021. Kiinnostuitko? Tutustu ja tilaa Suomen Autolehti tai sen irtonumero täältä!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin