Varaosatoimittaja samalla tontilla

Motonet-korjaamoyrittäjä pääsee helpolla varaosien hankinnassa, sillä naapurissa oleva Motonet-tavaratalo toimittaa lähes kaikki korjaamon tarvitsemat osat.

Motonet-korjaamoita on rakennettu vuodesta 2011 alkaen, ja ketjussa on nyt jo 30 korjaamoa. Motonet pyrkii siihen, että tulevaisuudessa jokaisella Motonet-paikkakunnalla on myös Motonet-korjaamo. Motonet-korjaamo on joko kiinteässä yhteydessä Motonet-tavarataloon tai vähintään samassa pihapiirissä. Modernit ja esimerkillisen näköiset korjaamotilat ovat Motonetin suunnittelemat, rakennuttamat ja omistamat.

“Teemme kovan pohjatyön suunnitellessamme korjaamon toimivuuden ja laitesijoittelun niin, että päivittäinen toiminta on helppoa. Nostimien ja laitteiden paikat suunnitellaan tarkkaan, ja samoin se, mitä näkyy asiakkaiden suuntaan pihalle”, Motonet Oy:n korjaamo- ja rengaspalveluiden ketjupäällikkö Marko Leskinen kertoo.

Varaosat seinän takana

Motonet-korjaamolla ei ole omaa varaosavarastoa eikä yrittäjällä rahaa kiinni varaosissa, sillä viereinen Motonet-myymälä pystyy toimittamaan pääosan korjaamon tarvitsemista osista.

Korjaamolla on seinän takana kaupungin paras varaosavalikoima. Korjaamoille on omat varaosahinnat, ja korjaamot myyvät aina osat ulos samalla hinnalla, mitä ne maksavat myymälässä. Varaosat siirtyvät yrittäjän taseeseen vasta sitten, kun ne siirtyvät hänelle. Korjaamoilla on kiinni rahaa lähinnä vain suurina erinä myytävissä öljyissä”, Leskinen kertoo.

“Yli 99 prosenttia tarvitsemistamme varaosista tulee Motonetilta. Meillä on myymälässä oma myyjä, ja hän toimittaa tilatut tavarat korjaamolle. Varaosien saatavuus on hyvä, ja autokorjaamo.fi-ohjelma mahdollistaa varaosien tilaamisen etukäteen auton rekisterinumeron perusteella”, Espoon Lommilassa ja Vantaan Ansatiellä Motonet-korjaamoa pyörittävä yrittäjä Marko Ohtonen kertoo.

Kaikenlaisia korjauksia ja huoltoja

“Teemme kaikenlaisia korjauksia moottoriremontteihin saakka. Normaalisti asiakas tuo auton huoltoon, ja siinä yhteydessä selviää erilaisia korjaustarpeita. Tämän pakkastalven jälkeen tulee varmasti paljon niveliin, jousiin ja iskunvaimentimiin liittyviä korjauksia”, pitkän linjan korjaamoyrittäjä Ohtonen tietää.

Lommilassa on kuusi ja Vantaalla kahdeksan nostinpaikkaa, ja Ohtonen on palkannut henkilökunnan molempiin toimipisteisiinsä.

“Jonotusajat ovat muutaman päivän luokkaa, mutta jos asiakas tulee kysymään esimerkiksi lampunvaihtoa, niin yleensä se onnistuu lähes heti. Meillä on yhteensä kolme sijaisautoa – niitä liikutellaan tarpeiden mukaan. Töitäkin on tarvittaessa mahdollista siirtää pisteestä toiseen”, Ohtonen toteaa.

Motonet-korjaamo on yrittäjävetoinen, mutta tilat, nostimet ja kiinteät kalusteet ovat Motonet Oy:n omaisuutta. Kuva on Vantaan korjaamolta.

Teksti: Pekka Virtanen

Juttu on lyhennelmä Suomen Autolehden numerosta 3/2021. Kiinnostuitko? Tutustu ja tilaa Suomen Autolehti tai sen irtonumero täältä!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin