Suomen Autolehti uudistui merkittävästi

Virkeä ja uudistunut 89-vuotias

Pääkirjoitus lehdestä 1/2022

Suomen Autolehti on uudistunut ryminällä viimeksi vuonna 2002. Sen jälkeen kehitys on ollut evoluutiomaista – jatkuvaa, mutta hidasta. Muutoksen on huomannut vain vertaamalla uusinta vuosien takaiseen.

Nyt oli aika raikastaa kerralla enemmän. Suurin ulkoinen muutos on palstajaossa. Kolmipalstaisuus helpottaa perustekstin lukemista ja tuo mukanaan uusia taitollisia mahdollisuuksia – haasteitakin toki. Myös fontit on vaihdettu ja muita taitollisia elementtejä on uudistettu voimakkaasti.

Sisällön puolella muutokset ovat vaimeampia. Vakiosisältöä on järjestelty uudelleen, minkä tavoitteena on ollut lehden rytmittäminen helpommin luettavaksi. Kevennys tulee kuitenkin taiton, rytmin ja muutamien uusien sisältöelementtien yhteisin keinoin. Itse perusta pysyy samana: Suomen Autolehti on vankan asiasisällön ammattilehti.

Sisältö on laadukasta, luotettavaa ja lukijalle arvokasta. Autoalan jälkimarkkinoiden, autokaupan ja -tekniikan muutosta sekä niiden taustoja käsitellään syvällisesti ja tarkasti.

Lehden uudistus on tehty tietoon tukeutuen. Takana on pitkä sarja lukijatutkimuksia, joiden perusteella on muodostunut tarkka kuva halutusta sisällöstä. Uusimpana elementtinä käytettiin erillistä asiakastutkimusta, jonka positiivisiin tuloksiin lukeutui ilmoittajien kaipuu printtimedian säilymiseen. Ilmoittamisen erinomaiset mahdollisuudet on varmistettu lukuisin taiton ja sisällön sijoittelun keinoin.

Muutoksen onnistuminen mitataan markkinoilla, joten toimitus kaipaa kovasti palautetta. Tätä kannustamaan aloitettiin uutena elementtinä paras juttu -äänestys. Parasta juttua valittaessa on hyvä kelata läpi myös muut ajatuksia herättäneet kohdat lehdessä.

Fokus on selkeä ja kirkas: lehti tehdään lukijalle. Niinpä kannustankin Teitä hyvät lukijat, antakaa palautetta! Kynnys saa olla matala, ja kaikki ajatukset ovat kiinnostavia. Palautteen avulla lehteä kyetään kehittämään edelleen, ja se on toimituksen suuri tahtotila.

Petteri Räsänen

Päätoimittaja

Kiinnostuitko lehdestä? Tutustu ja tilaa Suomen Autolehti tai sen irtonumero (saatavilla diginä myös Lehtiluukusta) täältä!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin