Rengasvalmistajat minimoivat ympäristövaikutuksia

Rengasvalmistajat tekevät koko ajan töitä pienentääkseen rengastoimialan ympäristövaikutuksia. Tarkkailussa on koko tuotantoprosessi.

Tunnetut rengasvalmistajat, kuten Bridgestone, Continental, Goodyear, Michelin ja Nokian Renkaat ovat sitoutuneet toiminnassaan vastuulliseen ja kestävään toimintaan.

Esimerkiksi Goodyear on tehnyt paljon töitä energiatehokkuuden parantamiseksi. Goodyear on vähentänyt energiakulutustaan 17 prosenttia kahdeksassa vuodessa. Jatkossa tavoitteena on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 25 prosentilla sekä laskea energiaintensiteettiä 25 prosentilla vuoteen 2023 mennessä.

Michelin on puolestaan pienentänyt ympäristöjalanjälkeään yli puolella ja Continental tuotannon hajupäästöjä jopa 80 prosentilla. Continentalin rengastoimiala on lisäksi vähentänyt energiakulutustaan 2,5 prosentilla, vedenkulutustaan 15 prosentilla ja liuottimien käyttöä puolella. Bridgestone vähensi yksikkökohtaista vedenkulutustaan ja hiilidioksidipäästöjään yli kolmanneksella.

Renkaita voikukista ja soijasta

Rengasvalmistajien tavoitteena on myös valmistaa tuotteitaan yhä enemmän kestävän kehityksen mukaisista materiaaleista. Continental on investoinut viime vuosina voikukista saatavan luonnonkumin teollistamiseen.

Goodyear kehittää puolestaan soijaöljyyn pohjautuvaa pintaseosta, joka nostaisi renkaan suorituskykyä ja korvaisi raakaöljyn. Yhtiö pyrkii kaksinkertaistamaan riisinkuoren tuhkasta valmistettavan silikan käytön rengasvalmistuksessaan kolmessa vuodessa.

Rengasvalmistajat ovat myös mukana hankkeissa, jotka edistävät luonnonkumin jäljitettävyyden parantamista, vaihtoehtoisten luonnonkumin lähteiden löytämistä sekä pienviljelijöiden toimeentulosta huolehtimista.

Michelinin BioButterfly-hankkeen tavoitteena on tuottaa innovatiivista ja ympäristöystävällisempää synteettistä kumia. Continental käynnistää pilottihankkeen Indonesian GIZ:n (Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) kanssa.

Lisää kiertotaloutta

Rengasvalmistajat lisäävät kierrätysmateriaaleja tuotannossaan. Continental aikoo nostaa kierrätettyjen materiaalien osuuden kolmesta kymmeneen prosenttiin. Michelin arvioi pääsevänsä 30 prosenttiin jo kuluvan vuoden aikana.

Goodyear edistää käyttöikänsä lopussa olevien renkaiden keräämistä, uusiokäyttöä ja kierrätystä. Yhtiö otti käyttöön nollajätetavoitteet renkaiden ja kemikaalien tuotantolaitoksissaan vuonna 2006 ja pyrkii hyödyntämään syntyvän materiaalin mahdollisimman tehokkaasti.

Bridgestone, Continental, Goodyear, Michelin ja Nokian Renkaat ovat kaikki osakkaana Suomen Rengaskierrätys Oy:ssä, joka kerää kulutuksesta syntyvää rengasjätettä ja jalostaa sitä uusiotuotteiksi.

Nokian Renkaille tunnustusta

Nokian Renkaat on ensimmäinen rengasyhtiö, jonka kasvihuonekaasupäästöjen vähennystavoitteet ovat saaneet hyväksynnän arvostetulta Science Based Targets initiative -ohjelmalta (SBTi).

Nokian Renkaat on sitoutunut vähentämään kasvihuonepäästöjä vuoteen 2030 mennessä useiden eri tavoitteiden mukaisesti. Tarkkailussa ovat renkaiden tuotanto, raaka-aineiden ja tuotteiden kuljetus, ostetut tuotteet ja palvelut sekä myytyjen tuotteiden käyttö.

“Viimeisten kuuden vuoden aikana olemme vähentäneet kasvihuonekaasupäästöjämme jo 44 prosenttia. Työ päästöjen vähentämiseksi jatkuu”, Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Hille Korhonen sanoo.

 

Rengasvalmistajat edistävät monin tavoin vastuullisuutta ja pyrkivät vähentämään toiminnan ympäristövaikutuksia.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin