Entisöintiä ja kunnostusta käsityönä

Triangle Motors Co. on erikoistunut klassikko- ja harrasteautojen ammattimaiseen entisöintiin ja kunnostamiseen. Lisäksi muutetaan bensiiniautoja kaasu- ja etanolikäyttöisiksi

Triangle Motorsin hallissa voi ihastella toisen maailmansodan jälkeen valmistettuja premiumluokan autoja. Tarjolla on esteettisesti vaikuttavia sekä muotoilullisesti persoonallisia yksilöitä. Osa autoista on valmistettu käsityönä käyttäen aikaa kestäviä materiaaleja. Lisäksi hallista löytyy uudempia, urheilullisia ja valtavirrasta poikkeavia harrasteautoja.

Työ näiden keräily- ja harrasteautojen parissa on tyystin toista kuin tavanomaisissa korjaamoissa. Tietotekniikkaosaamisen sijaan kysytään monenlaista erikoisosaamista ja kädentaitoja.

Monipuoliset käsityötaidot tarpeen

Monet entisajan autoista on valmistettu käsityönä, mikä voi tarkoittaa sitä, että kunnostettaessa osat on valmistettava itse – tehdastekoisia ei ole saatavilla. Vanhoja autoja entisöitäessä tarvitaan niin mekaanikkoa, erikoispeltiseppää, verhoilijamestaria kuin mallipuuseppääkin. Lopputuloksen viimeistelee maalaus ja kromiosien uudelleenkromaus.

“Korjausurakat vaihtelevat muutaman tunnin ehostustyöstä tuhansia tunteja kestävään täydelliseen restaurointiin”, yrityksen omistaja Risto Paunonen kertoo.

Kymmenkunta vuotta sitten yritys muutti Turussa avariin, autokaupaksi rakennettuihin, yli 5000 neliömetrin tiloihin. Silloin kaikki toiminnot, korjaamo, maalaamo, verhoomo ja kokoonpano sekä varasto- ja myyntitilat, saatiin saman katon alle.

“Meillä on pätevä, kahdeksan asentajan, varaosamyyjän ja toimistosihteerin tiimi”, Paunonen toteaa hyvillään.

Klassikkoautojen entisöinnissä kysytään niin asentajan, peltisepän, verhoilijan kuin puusepänkin taitoja. Ennen kaikkea tarvitaan luovuutta.

Muunnos kaasulle tai etanolille

Triangle Motors keskittyy viime vuosituhannen autoihin. Uudemmille autoille kysytään harvoin huolto- tai korjauspalveluja, mutta niitäkin tehdään pyydettäessä. Yrityksen uutena työlajina ovat kaasu- ja etanolimuunnossarjojen asentaminen bensiinikäyttöisiin autoihin.

“Terra Gasin palvelupisteenä muunnamme bensiinikäyttöisiä autoja kaasukäyttöisiksi sekä myös huollamme näitä autoja”, kaasu-, etanoli- ja sähköautojen asentamiseen ja huoltoon kouluttautunut Ville Tanhuanpää kertoo.

Teksti: Marja Heikkilä

Kuvat: Jorma Heikkilä

Juttu on lyhennelmä Suomen Autolehden numerosta 6/2022. Kiinnostuitko? Tutustu ja tilaa Suomen Autolehti tai sen irtonumero (saatavilla diginä myös Lehtiluukusta) täältä!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin